About

Ons concept

Wij weten wel waarom we van Italië houden: in Italië drink je de lekkerste cappuccino en espresso, gaat alles met een beetje meer flair en warmte dan in Nederland, eet je vaak nog een uitgebreide lunch in plaats van een boterham achter je computer, schijnt de zon gemiddeld genomen veel vaker en uitbundiger, maken ze de beste pizza’s zonder poespas… en zo kunnen we nog even doorgaan.
De afgelopen jaren zijn wij meer en meer onder de indruk geraakt van Piëmonte, een provincie in het noorden van Italië. Op anderhalf uur rijden van Milaan, Turijn en een uurtje van de kust (Savona/Genua), de bergen en te midden van Barolo, Barbaresco, Barbera, hazelnoot en truffel zien we eindeloze mogelijkheden en heeft een voormalige boerderij ons hart gestolen. De accommodatie met boomgaard en (voormalige) wijngaard lijkt alles in zich te hebben voor een prachtige B&B.
De basis voor onze inrichting is de inboedel van Anna – de vorige eigenaresse. Zij heeft (samen met haar ‘marito’) met ziel en zaligheid een prachtige basis gelegd voor een heerlijk huis. Aan de items die Anna heeft achtergelaten zijn onze eigen meubels, persoonlijke herinneringen toegevoegd en dat alles is weer aangevuld met verschillende vintage finds die wij op onze online zoektocht, fysieke markten (een ‘mercatino’ vrijwel iedere zondag wel ‘ergens’) van Asti, Nizza Monferatto, Ovada, Acqui Terme en Turijn en verschillende antiekwinkels in de buurt hebben gevonden! Wat we niet konden vinden op deze manier (of maken van de materialen die we in de schuur gevonden hebben) is nieuw gekocht en hebben we veelal gekozen voor een duurzame variant.

Ca del Bric

"Een wijngaard planten is als trouwen met het land, het is een gebaar van grote hoop."

Een grote passie voor biologische wijn! En familiebedrijf: Giuseppe, kortweg Beppe, is van origine chemicus, en heeft net als zijn ouders gekozen voor zijn liefde voor wijn! Zijn grond ligt om en nabij Montaldo Bormida waar hij ook woont met zijn vrouw Erica kinderen. In Montaldo Bormida ontvangt Beppe je graag voor een wijnproeverij waar hij met gepaste trost over zijn wijnen vertelt die al regelmatig onderscheiden zijn! We maken graag een afspraak voor je voor een wijntour (op een mountain bike) of -proeverij; Beppe spreekt goed Engels. De sulfiet-vrije biologische Ca del Bric wijn is ook via ons te koop.

A.C.O.

Artigane Caffe Ovada: lokaal gebrande bonen uit Ovada

Koffie met geschiedenis: sinds 1983 wordt de koffieboon in Ovada gebrand en staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ieder kopje koffie, of het nu een caffe of een cappuccino is, wordt met deze boon door ons gemaakt. In je suite staat een espressomachine waar je met een A.C.O koffiecup ook zelf een espresso of koffie kunt maken. We zijn benieuwd of ook jij deze net zo lekker vindt smaken als wij!

beeldend kunstenaar

Lees meer

Rudi Bastiaans is kunstenaar en hecht vanuit die roeping een andere betekenis toe aan de dingen die hem omringen. Zijn kunst bestaat uit grafiek, fotografie en hij arrangeert zijn vondsten tot zogenoemde assemblages. Vaak zijn dat kistjes van diverse afmetingen met alle hun eigen geschiedenis, die in de meeste gevallen dienen als basis voor de verhalen die zich erin afspelen. Zijn grafiek bestaat uit composities van over en door elkaar afgedrukte beeldlagen. Hij kan zich aan het toevoegen niet onttrekken en tekent en schildert doorgaans over zijn gezeefdrukte beelden heen. Diverse kunstwerken zijn bij Casa Dormiveglia te koop.

handgemaakt serviesgoed

Lees meer

The Table maakt alles voor een mooi gedekte tafel. Een handgemaakte collectie: een combinatie van hedendaags, tijdloos design, natuurlijke materialen en eeuwenoude ambachten. Alles fair, klimaatpositief en plastic vrij. Alle mokken, bekers, kopjes, borden, schoteltjes en wijnglazen bij Casa Dormiveglia zijn van The Table (aangevuld met vintage finds!).

authentieke vloerkleden

Lees meer

De outlet heeft een prachtige assortiment authentieke vloerkleden. In iedere suite ligt minstens 1 groot vintage kleed, allemaal unieke stuks, sommige al meer dan 50 jaar oud met hun eigen geschiedenis en karakter dat de basis heeft gevormd voor de inrichting van de suites.

duurzaam beddentextiel

Lees meer

Een knipoog naar de beroemde Bed-in van John Lennon en Yoko Ono.Vanuit de studio in Amsterdam hebben Olaf en Shirley een luxe collectie duurzaam bed & badtextiel ontwikkeld om zo een 5* hotelsuite ‘thuis’ te kunnen ervaren. Een kleurrijke collectie met items om het leven in bed te vieren. Bij Casa Dormiveglia hebben we gekozen voor de knisperende perkal kwaliteit in een net-niet-wit (dekbed hoezen en hoeslakens) met gekleurde slopen; ook voor de Bedmate, een 1.80 meter lang kussen!

gerecycled glaswerk

Lees meer

Handgemaakt recycled glas uit Marokko: de espressoglazen, fris- en waterglazen en alle karaffen bij casa dormiveglia zijn allemaal van Dar Moustaqbel dat ‘huis onder de zon’ betekent. Deze organisatie (een ‘social impact student housing project’) geeft support aan 55 jonge vrouwelijke studenten. Iedere besteding komt ten goede aan deze studenten.

sleep well - move better

Lees meer

Misschien ken je deze matrassen wel van NOC*NSF, KNVB, TeamNL, Jumbo Visma of AJAX; M-Line is official sleep supplier van al deze topsporters. Je slaapt bij ons op een ‘cool motion 6’. Dit matras is opgebouwd uit HR-schuim en visco-elastisch schuim, voorzien van een stevige toplaag die zorgt voor uitstekende ondersteuning, zeer goede ventilatie en drukverdeling. Wij hopen dat je net als alle topsporters, heerlijk zal slapen op onze (boxspring-)bedden!

piemontese traditie

Lees meer

Tussen de heuvels van de Alto Monferrato in Montaldo Bormida vind je nog een traditionele wijnboer. Vini Marengo produceert al drie generaties de beste wijnen volgens Piemontese traditie. Allessandro Marengo is een zeer enthousiaste wijnboer met een breed assortiment aan lekkere wijnen. Bij ons kan je ook een aantal van zijn wijnen proeven/ kopen.

uniek & handgemaakt

Lees meer

In 2016 bedacht door 2 jeugdvriendinnen op zoek naar de ideale bank. Na 40 jaar vriendschap en 20 jaar retail ervaring hebben Suzanne en Ellen hun krachten gebundeld! Geïnspireerd door de online productconcepten die je in de kleding al regelmatig ziet, bedachten zij hun zitbankenmerk. Geen uitgebreide meubelcollectie maar een volledige focus op banken, omdat dit immers het belangrijkste meubelstuk in je huis is! Ook bij Casa Dormiveglia tref je in alle suites een item (bank, loveseat of hocker) aan van 4x6 SOFA.

handgemaakte parasols

Lees meer

Ambachtelijk- handgemaakte parasols. Door het gebruik van de beste natuurlijke materialen zoals heide, esparto, zeeriet of carritx, hebben de parasols altijd een rustieke uitstraling. De parasols bij Casa Dormiveglia (model Carritx) zijn – dankzij Gerard - allemaal van Bella Sombra!
Scrolling Image Frame

BAZE

vakmanschap pur sang

Lees meer

Edmond Baze, zijn zoon Enea, Hassan en team – heel grote dank aan hun harde werken, vakmanschap, ideeën en meedenken! Zonder hun was Casa Dormiveglia niet wat het nu is! In samenwerking met Paolo, zijn onze ideeën omgezet in technische tekeningen en heeft Edmond en team hier invulling aan gegeven. Dankjulliewel!